Quantcast
Channel: هم اندیشی
Viewing all articles
Browse latest Browse all 7

یادداشت

$
0
0

همراه با رشد جامع بشری صورت می گیرد؛ 

تغییر مدل رفتارهای روانی اجتماعی  

با توسعه جوامع اجتماعی ، رفتارهای روانی جامعه نیز تغییر مدل داده و شاهد پیشرفت اعمالی هستیم که بر سلامت جامعه بسیار تاثیرگذار است. استعمال دخانیات یکی از این معضلات است که جامعه بشری را روز به روز به سوی انحطاط پیش می برد. با وارد شدن تکنولوژی های مختلف به زندگی و تغییر الگو زندگی خانوادهها،جامعه با مشکلات روانی جدیدی روبرو شده است که در بیشتر آنها استعمال دخانیات التیامی بر این دردها به حساب می آید.

متاسفانه بر اساس آمار ارائه شده جهانی ، یک میلیارد و 300 میلیون نفر به استعمال دخانیات مبادرت می ورزند که 84% آن را جوامع درحال توسعه مانند ایران تشکیل می دهد. سالیانه 50 هزار نفر بر اثر مضرات این ماده مخدر جان خود را نیز از دست می دهند. اما در کشور ما این امر یک حالت بحرانی به خود گرفته است. به طوری که آمار نشان می دهد هر ساله 4.3%بر افراد سیگاری افزوده می شود که این می تواند زنگ خطری برای جامعه ایران و مسوولین باشد.

اما سیگار چه تاثیرات مخربی را می تواند به همراه داشته باشد؟

اکثر سیگاری ها بر این عقیده اند که سیگار از نظر روانی آنها را آرام کرده و تمرکزشان را با لاتر می برد، که این دیدگاه بسیار خطرناک بوده و مصرف کننده را به سوی اعتیاد سوق می دهد. سیگار حاوی 6000 ماده سمی و 40 عنصر سرطان زا است. هنگامی که یک سیگار در دمای 900 درجه سانتی گراد میسوزد به موادی مانند قطران ،نیکوتین ، مونواکسید کربن، آرسینیک ، اسید سپانیدریک، مواد رادیو اکتیو،آمونیاک وکربنهای هیدروژن تجزیه شده و به طور مستقیم وارد ریه انسان میگردد. این عوامل به حدی خطرناک هستند که هر کدام از آنها به تنهایی می توانند یک انسان را به کام مرگ بفرستند.

مصرف دخانیات باعث امراض مختلفی نیز می گردد. استعمال این ماده دخانی باعث بیماری هایی چون بیماری های قلبی و عروقی ، سرطان و به خصوص سرطان ریه، آسم در کودکان ، زخم معده و... می گردد.

بر اساس تحقیق دانشمندان هر فرد سیگاری با کشیدن هر نخ سیگار 5.5 دقیقه از عمر با ارزش خود را از دست می دهد. این می تواند معضل بزرگی برای جوامع باشد. زیرا این امر باعث می گردد تا نیروی جوانی که می تواند مدتها برای کشورش تأثیرگذار باشد به راحتی بخاطر یک تفکر پوچ و بی فایده به خاک سپرده شود.

کسانی که سیگار مصرف می کنند باید به این نکته توجه داشته باشند که مصر دخانیات نه تنها تأثیر مثبتی بر بدن آنها ندارد، بلکه آنها با کشیدن سیگار، مرگی تدریجی و خاموش را به خود تحمیل می کنند. بهر حال نکته ای که در پایان باید به آن اشاره کرد این موضوع است که برنامه های مختلفی که مسئولین امر برای خانواده ها و به ویژه جوانان در نظر می گیرند در کاهش مصرف دخانیات می تواند بسیار تأثیر گذار باشد، برنامه های مختلفی مانند گسترش ورزش همگانی، تأمین آرامش فکری خانواده ها و در پایان ارائه آموزش های لازم در این زمینه می تواند جان میلیون ها نفر را از این مرگ خاموش نجات دهد. 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 7

Latest Images

Trending Articles





Latest Images